DOI:
Автор:
Ракова В.П., Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Україна
Кудінова О.В., Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Україна
Мова статті: українська
Анотація:
Розглядаються технологічні аспекти розроблення солодковершкових спредів з додаванням соків журавлини і чорниці, з використанням оливкової олії та фруктози. Проведено оцінку органолептичних та фізико-хімічних показників нових продуктів
Ключові слова:
спред, журавлина, чорниця, оливкова олія, фруктоза, функціональні продукти
Використана література:
Назаренко Л. О. Оцінювання конкурентоспроможності спредів, що реалізуються в Україні / Л. О. Назаренко. – Полтава : ВНЗ Укоопспілки ПУЕТ, 2012. – С. 44-49.
Лихарева И. Лучше хороший спред, чем плохое сливочное масло [Электронный ресурс] / И. Лихарева. – Режим доступа : http://www.goodsmatrix.ru/articles/562.html.
ДСТУ 4445–2005. Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умови. – К. : Держспоживстандарт України, 2006. – 18 с.
Коваль А. Картина маслом / А. Коваль // Продукты и ингредиенты. – 2011. – 9 октября. – С. 50-53.
Силивончик А. Фермосплавы / А. Силивончик, Г. Татаренко // Бизнес. – 2011. – № 48(983). – С. 62-65.
Олійно-жирова галузь України : інформаційно-аналітичний бюлетень олійно-жирової галузі України та Російської Федерації / голов. ред. П. Ф. Петік. – Х. : УкрНДІОЖ УААН: СПД ФО О. І. Яковенко, 2012. – 80 с.
Тихонов В. Н. Лекарственные растения, сырьё и фитопрепараты / В. Н. Тихонов, Г. И. Калинкина, Е. Н. Сальникова. – Томск : СибГМУ, 2004. – Ч. 1-2. – 264 с.