ISSN 2225-7551

DOI:

Автор:

Хребтань О.Б., Чернігівський національний технологічний університет, м. Чернігів, Україна

Денисенко Т.М., Чернігівський національний технологічний університет, м. Чернігів, Україна

Мова статті: українська

Анотація:

Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості томатних соусів вітчизняного виробництва, які реалізуються в роздрібних підприємствах м. Чернігова. За результатами проведених досліджень було встановлено, що томатні соуси одного виду, але вироблених різними вітчизняними виробниками, відрізнялися не тільки за органолептичними, але і за фізико-хімічними показниками. Отже, виникає необхідність у проведенні постійних дослідженнях якості продукції, яка з’являється у вітчизняних підприємствах торгівлі.

Ключові слова:

Використана література:

1. Справочник по приемке, реализации и хранению продовольственных товаров растительного происхождения / под общ. ред. В. Е. Мицыка. – К.: Техника, 1981. – С. 140-142.

2. ГОСТ 13799-81. Продукция плодовая, ягодная, овощная и грибная консервированная. Упаковка, маркировка, транспортирование и хранение. – Введ. 01-01-83. – М.: Изд-во стандартов, 1981.

3. ДСТУ 2118-93 (ГОСТ 17471 – 93). Консерви. Соуси томатні. Загальні технічні умови. – Введ. 01-01-94.

4. ТУ У 24106105.012-2000. Консерви. Соуси і приправи томатні.

5. ТУ У 15.8-00377163-011:2005. Консерви. Соуси. Технічні умови.

 

Переглянути статтю    Завантажити pdf