ISSN 2225-7551

DOI:

Автор:

Дейниченко Г.В., Харківський державний університет харчування та торгівлі, м. Харків, Україна

Золотухіна І.В., Харківський державний університет харчування та торгівлі, м. Харків, Україна

Федак В.І., Харківський державний університет харчування та торгівлі, м. Харків, Україна

Мова статті: українська

Анотація:

Першочерговим завданням у зростанні рівня споживання молочної продукції є раціональне використання знежиреної молочної сировини, розроблення ресурсозберігаючих технологій харчових продуктів. Ультрафільтраційне концентрування харчових рідин сприяє підвищенню їх харчової цінності та технологічних властивостей. Досліджено піноутворюючі та піностабілізуючі властивості сколотин та УФ-концентрату сколотин із різним фактором концентрування. Розглянуто технологічний процес виготовлення структурованої десертної продукції на основі знежиреної молочної сировини.

Ключові слова:

ультрафільтрація, сколотини, структуровані десерти, піноутворення

Використана література:

  1. Дейниченко Г. В. Ультрафільтраційні процеси та технології раціональної переробки білково-вуглеводної молочної сировини : монографія / Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк, І. В. Золотухіна. – Х. : Факт, 2008. – 208 с.

  2. Золотухіна І. В. Технологія напівфабрикатів на основі сколотин для виробництва збитої десертної продукції : дис. … канд. техн. наук / Золотухіна Інна Василівна. – Х., 2006. – 157с.

  3. Пивоваров П. П. Теоретична технологія продукції громадського харчування : навчальний посібник / П. П. Пивоваров. – Х. : ХДАТОХ, 2000. – 116 с.

  4. Плахотін В. Я. Теоретичні основи технологій харчових виробництв : навчальний посібник / В. Я. Плахотін, І. С. Тюрікова, Г. П. Хомич. – К. : Центр навчальної літератури, 2006. – 640 с.

  5. Сабадош Г. О. Технологія десертів молочних з використанням карагінанів : дис. … канд. техн. наук / Сабадош Ганна Олександрівна. – Х., 2010. – 154 с.

Переглянути статтю    Завантажити pdf