ISSN 2225-7551

DOI:

Автор:

Челябієва В.М., Чернігівський національний технологічний університет, м. Чернігів, Україна

Савченко О.М., Чернігівський національний технологічний університет, м. Чернігів, Україна

Сиза О.І., Чернігівський національний технологічний університет, м. Чернігів, Україна

Мова статті: українська

Анотація:

Досліджено вплив технологічних умов виробництва фруктових соків на вміст вітаміну С. Показано залежність кількості аскорбінової кислоти від ферментативної активності специфічної аскорбатоксидази, кисню повітря й інших продуктів окиснення, які утворюються в результаті діяльності різних оксидаз. Запропоновано режим оброблення для збереження вітаміну С у фруктових соках.

Ключові слова:

вітамін С, технологічні умови, фруктові соки

Використана література:

  1. Тюкавкина Н. А. Биоорганическая химия : учебник для вузов / Н. А. Тюкавкина, Ю. И. Бауков. – М. : Дрофа, 2004. – 544 с.

  2. Смирнов В. А. Витамины и коферменты : учеб. пособие / В. А. Смирнов, Ю. Н. Климочкин. – Самара : Самар. гос. техн. ун-т, 2008. – 91 с.

  3. Боєчко Ф. Ф. Біологічна хімія / Ф. Ф. Боєчко. – К. : Вища школа, 1995. – 536 с.

  4. Біохімія : підручник / М. Є. Кучеренко та ін. – К. : Либідь, 1995. – 464 с.

Переглянути статтю    Завантажити pdf