ISSN 2225-7551

DOI:

Автор:

Вежлівцева С.П., Київський національний торговельно-економічний університет, м. Київ, Україна

Мова статті: українська

Анотація:

Досліджено вплив введених природних рослинних добавок (цикорлакту, еламіну, лимонної ефірної олії, екстрактів з листя стевії, петрушки, поліекстракту горобинового) та різних пакувальних матеріалів (тубів та полісти-рольних стаканчиків) на мікробіологічну безпечність нових м’яких бутербродних маргаринів підвищеної біологічної цінності та її динаміку під час зберігання.

Ключові слова:

м’які маргарини, гідрогенізовані та переетерефіковані жири, транс-ізомери жирних кислот, природні рослинні добавки, біологічно активні речовини, загальна мікробна забрудненість, плісневі гриби, вегетативні клітини, спори

Використана література:

  1. Табакаева О. В. Натуральные антиоксиданты для стабилизации окислительных процесов липидов / О. В. Табакаева, А. В. Табакаев // Масложировая промышленность. – 2014. – № 6. – С. 20–23.

  2. Разработка рецептур эмульсионных жировых продуктов с биологически активными компонентами / [Н. С. Морина, Ю. В. Николаева, М. Ю. Рудакова, А. П. Нечаев] // Масложировая промышленность. – 2014. – № 6. – С. 33–36.

  3. Родак О. Я. Дослідження дії природних добавок на стійкість спредів під час зберігання / О. Я. Родак // Вісник Львівської комерційної академії. – 2013. – Вип. 12. – С. 91–95.

  4. Ravi J. Free Radical Reactions and Antioxidant Activilies of Sesamol: Pulse Radiolytic and Biochemical Studies [Електронний ресурс] / Ravi J., Sudheer M., Kumar K., Satyamoorthy M.K. – Режим доступу : http : //pubs. Acs. Org./10.1021/jf0489769.

  5. Бочарова О. В. Генеза регулювання безпечності харчових продуктів в Україні / О. В. Бочарова // Харчова наука і технологія. – 2013. – № 4. – С. 91–94.

Переглянути статтю    Завантажити pdf